В кризата с COVID-19 се роди нов вид френско сирене

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Фермери във френската община Солс Сюр сюр Мозел по случайност създадоха нов вид сирене, след като стоката им застоя на склад поради затворените търговски канали за износ.

Лора и Лионел Вакселер са нарекли сиренето «Le Confiné», като името отразява обстоятелствата, при които е създадено сиренето: „Le Confiné“ може да се преведе като „Изоставеният“, но и „Затвореният“.

В продължение на два месеца износът на селскостопански продукти от Франция беше спрян заради коронавируса. През това време фермерите отчитат спад с 80% на количествата изнесени млечни продукти.

„«Le Confiné» е една хубава изненада“, казва Лионел Вакселер, цитиран от schweizerbauer.ch, и допълва: „Надявам се това сирене да се хареса на клиентите“. Във фермата на семейство Лора и Лионел Вакселер се отглеждат общо 30 крави вогезер. Млечните продукти, произвеждани във фермата, се реализират директно на клиенти, в мрежа от магазини, както и за износ.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама