Турция 2020: 173 кг плодове и 269 кг зеленчуци, консумирани на човек годишно

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Комшиите от съседна Турция през 2020 г. са консумирали средно на човек по 173 килограма плодове и 269 килограма зеленчуци. Според министъра на земеделието и горите Бекир Пакдемирли около 14,5 милиона тона плодове и около 22,5 милиона тона зеленчуци са били консумирани като цяло в цялата страна.Това става ясно от отговора му на парламентарен въпрос.

Цифрите показват, че средностатистически турски гражданин е консумирал 474 грама плодове и 737 грама зеленчуци дневно през 2020 г. Освен това, министърът също така подчерта, че Турция е на четвърто място в света по производство на плодове и на пето място в производството на зеленчуци.

„През 2020 г. страната счупи рекорд по износ на пресни плодове“, казва още той. Стойността на износа достигна 2,7 милиарда долара, което е с 21% увеличение от предходната година, заяви министърът в изявление.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама