Тетевенската саламура събира любители на 23 юни

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Тетевен събира любителите на тетевенската саламура на 23 юни. Празникът се организира за трета поредна година, съобщават от общината. На събитието най-добрите местни готвачи ще демонстрира на живо приготвяне на традиционната тетевенска саламура.

Тетевенска саламура е рибена чорба от различни видове дребна речна риба и речни раци, характерна за Тетевенския край. Яде се както студена, така и много гореща, като мезе на местната люта сливова ракия или след препиване на сутринта. Трябва да е много солена, кисела и люта. Със своя кухня и автентични рецепти за приготвяне на рибни ястия ще се включат и селата от общината. Презентации на рибни ястия и местна кухня, както и на туристическите услуги, които предлагат, ще направят и местни хотелиери и ресторантьори.

Общината предлага безплатно и търговски площи на фирми, които са производители на български национални носии и брандирани  стоки с фолклорни елементи. Организаторите са предвидили и демонстрация на стари начини на улов на риба, както и зарибяване на река Бели Вит. Целият празник ще бъде съпроводен с фолклорна програма и много настроение.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама