Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България има нов председател. Браншовата организация вече се оглавява вече от инж. Стойко Кировски, съобщиха за Агрозона от браншовата организация. Инж. Кировски е възпитаник на Университета за хранителни технологии, заедно със съпругата си притежават фабрика за производство на сладка, която реализира успешно продукцията си не само у нас, но и търгуват с 40 държави, включително Америка, Русия, Китай, Корея. Той направи специално обръщение към колегите си от съюза, в което благодари за доверието на колегите си. “Това доверие ме задължава да положа максимални усилия и енергия в интерес на бранша, който е един от особено важните отрасли на българската икономика и включва всички предприятия, които извършват консервиране, замразяване и сушене на плодове и зеленчуци.
Ние, преработвателите в България, сме онова важно звено, чрез което огромна част от земеделската продукция достига до трапезата на потребителя не само в нашата страна, не само в Европа, но и в много краища на света. Произвеждаме храна, което ни задължава да бъдем в синхрон както с европейските, така и със световните стандарти за качество и безопасност в условията на жестока конкуренция. За да бъдем силни и да отстояваме общите си интереси, ние трябва да бъдем обединени, трябва ясно да очертаем проблемите си, да формираме приоритетите си и заедно да ги следваме и защитаваме за бъдещото развитие на отрасъла.”, се казва в обръщението.
Новият председател се обръща и към всички предприятия, преработватели на плодове и зеленчуци и фирмите, свързани с преработвателната промишленост, които не членуват в нашия Съюз – “Колеги, време е да излезете от анонимност. Не е нормално след 30 години пазарна икономика в България, Вие да не желаете да седнете на една маса с другите представители на бранша, да разберете, че Вашите проблеми са проблеми и на членовете на Съюза и могат да се решат, само ако сме заедно. Няма по-голямо предизвикателство от това да изпиеш чаша вино в компанията на най-големите си конкуренти. Само така можеш да усетиш реалната атмосфера и да осъзнаеш, че си минал на едно ново, по-високо ниво в своето израстване.”
СВЪРЗАНИ НОВИНИ