Преработката на соя в световен мащаб се увеличава

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Производството на соево масло в глобален мащаб ще се свие с 5% през настоящата стопанска година в сравнение с предходната. Това ще изостри конкуренцията на олиото с останалите видове на пазара, се казва в доклад на UFOP.

Експертите очакват свиване с 2% на годишна база в производството на растителни масла в световен мащаб през стопанската 2015/16 г., като произведените количества ще достигнат 179 млн.т. Ако тази прогноза се реализира, производството на соево масло ще достигне по количество палмовото масло. Очаква се също спад в производството на рапично олио, което не се е слячвало от 9 години насам. Производството на слънчогледово олио ще остане  на нивото от 2014/15 г.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
ЕТИКЕТИ:
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама