Последен ден за възражения срещу слой „Физически блокове“ за Кампания 2023

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Справките и възраженията се подават чрез СЕУ

Днес, 16 февруари 2024 г., изтича срокът, в който земеделските стопани, които искат да подадат възражения срещу проекта на слой „Физически блокове“ за Кампания 2023, могат да направят това в Система за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ. Справките за това се извършват в СЕУ. При несъгласие с посочените данни, кандидатите могат да въведат възраженията си през своя индивидуален профил в СЕУ. Документите се подават по образец, генериран в Системата, до министъра на земеделието и храните чрез областните служби „Земеделие“ към Министерството на земеделието и храните.

Препоръчително е всички стопани да извършат справка, като при затруднение в проверката или при подаване на възраженията, могат да се обърнат за съдействие към областните дирекции и общинските служби по земеделие към МЗХ, напомнят от ДФЗ.

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъдат подготвени и окончателните специализирани слоеве „Физически блокове” и Постоянно затревени площи, които се поддържат чрез косене.

За улеснение на земеделските производители ДФЗ разработи видео с указания как се генерират възражения срещу проекта на слой „Физически блокове“ за Кампания 2023 в YouTube канала на ДФЗ.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА