Още 9 благородни еленa разселени в Източните Родопи

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

В началото на седмицата в района на Тинтява, Източните Родопи, бяха пуснати на свобода седем благородни елена.  Животните бяха освободени след кратък период на адаптация в района, което им даде възможност да опознаят и свикнат със заобикалящата среда.

Eлените са транспортирани в края на миналия месец и идват от ловното стопанство Паламара. Тази година в Източните Родопи бяха разселени общо 21 животни. Целта на проекта е след пет години в тази част на Източните Родопи да има жизнена популация от минимум 100 свободно живеещи благородни елена.

На едно от освободените животни е поставен GPS GSM  предавател, който ще предоставя полезни данни и ще позволи на екипа да следи движението на елените в района. Общо три благородни елена  вече разполагат с функциониращи сателитни предаватели след като в началото на годината проследяващи устройства бяха поставени на два благородни елена в района на Студен кладенец. Екипът разполага и с фотокапани за по-добро и непрекъснато наблюдение на животните в района.

 

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА