Община Минерални бани се готви за тридневен празник

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Празникът на минералната вода, здравето и красотата започва на 21-ви септември (петък) в община Минерални бани. Проявата ще стартира в 14:00 часа с изложба-базар на местни производители в село Сусам. От 15:30 часа е предвидено посещение на лозовите масиви край селото и гроздобер, съчетани с древнотракийски ритуал с Бога на виното.

За 19:00 часа в националния курорт е насрочен празничният концерт с участието на Росица Пейчева и Танцова формация „Етноритъм”. Веднага след това на Лятната сцена ще започне хоротека на открито с оркестър „Фолк палитра” и виртуоза на кларинета Петър Войников. Точно в 10:00 часа небето над Минерални бани ще бъде озарено от празнична заря.

На следващия ден празничната програма продължава от 10:00 часа с пресъздаването на древния ритуал „Тракийски гроздобер” в местността „Шарапаните” над село Горно Брястово.

В 14:00 часа с дефиле на участниците ще започне и Фолклорният фестивал „С хоро на гроздобер”, в който участват клубове за народни танци от цялата страна. Фестивалната програма стартира от 14:30 часа, а около 18:30 ще бъде станалото вече традиционно надиграване за титлата Мис и Мистър Фестивал. В 19:00 часа ще бъдат връчени специални награди и грамоти за участие, след което празничната фиеста ще продължи с народно веселие под звуците на оркестър „Топлика” с ръководител Атанас Бойчев.

Фолклорният фестивал „С хоро на гроздобер” ще приключи в неделя със семинар (разучаване на две хора). Началният час е 11:00 оповестиха организаторите на проявата Фолклорен клуб „Славяни” и община Минерални бани.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА