Нова система за почистване на конюшната от тор излиза на пазара в помощ на коневъдите

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Система за почистване на обора от конска грабна златна награда по време на EuroTier. В рамките на изложението компанията WASSERBAUER GmbH Fütterungssysteme представи пред гостите почистващия робот за оборска тор Active Cleaner.

Намаляването на емисиите в животновъдството е един от централните въпроси на бъдещето, залегнали във всички стратегически докуменит за земеделие и животновъдство през следващите няколко години.  Ако намаляването на емисиите е направено чрез премахване на източниците на емисиите, средата на животните се поддържа чиста и се постига печеливша ситуация за животното, околната среда и собственика на животното в равна мярка.

Роботът за почистване е базиран на изкуствен интелект

Роботът за почистване Active Cleaner от Wasserbauer GmbH е революционна, напълно автоматизирана система, базирана на AI технология, която предлага точно тези характеристики. Технологията за изкуствен интелект (AI), управлявана от камера, анализира събраните данни в реално време и открива торовия материал (конски изпражнения), който трябва да бъде премахнат. След като устройството открие множество купчини оборски тор, то автоматично изчислява оптималния маршрут, събира материала напълно автоматично, оценява размера и количеството и разтоварва тора отново на подходящо място.

Купчините тор и следователно източниците на емисии се отстраняват напълно автоматично от зоната на конюшнята, като по този начин се почиства средата, в която се отглеждат животните в същото време. Това не само подобрява качеството на въздуха в зоната на животните, но също така повишава чистотата на постелята и следователно на коня, което допълнително води до значителни спестявания на работно време за това, което е доста непопулярна задача при отглеждането на коне.

ЕТИКЕТИ: , ,
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА