Модата в хлябовете е завръщане към миналото

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Българският потребител търси голямо разнообразие от хлябове – от заводския бял хляб до ръчно направените погачи със сусам и други семена, каза за “Агрозона” Стаменка Дамянова, изпълнителен директор “Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД, град Троян. Търсене има и за здравословните видове хляб със семена, кълнове и закваски, свързани с модата в хляба. “Модата е по-скоро поглед към миналото. Това е всъщност бъдещето. Хлябът, който е замесван едно време от нашите баби с квас и сега актуалната закваска.”, коментира Дамянова.

По думите й потреблението на хляб у нас се понижава. Причина за това са разпространяваните информации и стреса от това, че от хляба се пълнее, че той е нездравословен. Стаменка Дамянова отрича тези твърдения и посочва, че именно в насъщния се съдържат витамини и минерали,  той е храната, която можем да консумираме “и сутрин, и обед, и вечер, без да ни омръзне”. “Хлябът е това, с което започва нашият живот, хлябът е и това, с което завършва нашият живот. Знаете, хлябът е Христовата плът като символ.”, казва Дамянова.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама