Млякото в кутия – само вкус и нищо друго

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
дете
Четете още:Как да обезопасим градината за децата

Млякото в картонените кутия тип тетрапак винаги е стерилизирано. Това става при температура 120-130 до 130-150 градуса в продължение на 30 минути. Така загиват всички микроорганизми, в това число и млечно-киселите, затова млякото има трайност до една година и не вкисва, а става накрая горчиво, съобщават от aif.ru.

Ако го оставим с отворена капачка, това мляко започва да има неприятен немлечен вкус, защото в кутията подадат чужди бактерии. От такова мляко не се получава нито извара, нито може да се закваси. Биологическата ценност на стерилизираното мляко за организма е доста ниска, максимумът който остава е вкусът на продукта.

 

 

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама