Министрите Ангелкова и Маринов обсъдиха Единната система за туристическа информация

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Двамата обсъдиха подготовката на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще осигури в реално време и по защитени канали пряка свързаност между местата за настаняване в страната и МВР, НАП, общините.

Тази система ще гарантира по-голяма безопасност и сигурност на туристите в страната и ще изсветли сивия сектор в туристическата индустрия, подчерта министър Ангелкова. Тя анонсира, че в близко време изпълнителят на обществената поръчка ще представи демоверсия на проекта.

ЕСТИ е необходима и ще има положителен ефект върху съвместната ни работа и нейната оперативност, подчерта министър Маринов.

По време на срещата бе обсъдена и традиционната подготовка за приближаващата зима в туризма. В най-скоро време ще започнат срещите ни с контролните органи, местната власт и бизнеса преди началото на активния ски сезон. Разчитаме отново на отличното партньорство с МВР, за да осигурим безпроблемно пребиваване на хилядите туристи в нашите планински курорти, каза министър Ангелкова.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements