Гърция пази своята територия и не допуска европейски производители да влизат и реализират продукцията си там. Това каза за агенция „Фокус” Мариана Кукушева, председател на Консултативния съвет по зърното, председател на управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите, и член на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”, по повод обвиненията на гръцки производители, търговци внасят опасен за здравето хляб от България. „Това е реакцията на гръцките хлебопроизводители заради факта, че български хляб се продава на десет пъти по-ниска цена в Гърция. Българският хляб има същите хранителни качества, качество, здравословност и безопасност. Тази реакция показва, че гръцкият бизнес и държава пазят своята територия и не допускат европейски производители да влизат и да реализират своята продукция”, поясни Кукушева. Тя каза, че би се радвала, ако и българската държава се държи по същия начин като гръцката. „Хлябът е най-безопасният хранителен продукт. При крайният продукт, какъвто е той, няма вредни микроорганизми и токсини, защото се изпича на температура над 300 градуса”, каза още Мариана Кукушева.
Мариана Кукушева: Българският хляб се продава на десет пъти по-ниска цена в Гърция

Автор:
Златко Златков
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.