Любопитни факти за кюфтето

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Първите данни за кюфтето са от Древен Рим. Месното изкушение се развива в семейната кухня на Италия, а първата американска рецепта е от 1889 година, съобщава economic.bg като се позовава на foodpanda. Ето и някои любопитни факти за кюфтетата:

1. Използват се по различен начин в кулинарията – от самостоятелна храна, до сандвичи и супи.

2. В Испания често се приготвят в зеленчуков бульон, подправен с люта чушка и кимион.

3. В Азия кюфтето може да се сервира, потопено в сос от кисело мляко и нар

4. Съдържа кайма- говежда, свинска, пилешка, пуешка и слепващ агент – галета и яйца.

5. Съществуват над 20000 варианта на кюфтета, сред които и напълно безмесни – зеленчукови, картофени, спаначени.

6. Майстор готвачите смесват каймата с накиснат стар хляб в мляко.

7. Много професионалисти твърдят, че не каймата, а подправките са тайната на перфектното кюфте.

8. В Италия, в класическото кюфте се добавят пармезан и прошуто.

9. В Близкия Изток като подправка се използва с канела, кимион, индийско орехче и кориандър.

10. В Швеция кюфтетата имат лук, бахар и щипка карамфил като обикновено се правят със смес от свинско и говеждо месо и се сервират в бял или кафяв сос от сметана, поръсени с пресен копър.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама