Контролът за качеството на бирата-на 500 г.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Най-старият документ, който регламентира качеството на хранителен продукт е Законът за чистотата на пивото или т.нар. Рейнска забрана. Тя е издадена през далечната 1516 г. и цели да запази традиционните съставки, от които се приготвя бирата – малц, вода, хмел, гласи Пътеводителят на българската бира, издаден от Съюза на пивоварите у нас. Забраната е издадена от баварските херцози Вилхелм IV и Людвиг X.

Напитката от хмел от Европа стига и до Америка. Занасят я първите заселници там. На азиатския континент вместо малц като основна съставка се използва ориз.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама