ИАГ спря работата на две сечища и два склада за дървесина заради нарушения

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Сеч на немаркирани дървета е сред най-честите нарушения, които горските инспектори установяват

Прекратена е дейността на две сечища и е спряна работата на два обекта за съхранение, преработка и търговия с дървесина заради нарушения на Закона за горите, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Санкциите са наложени след проверка на ИАГ и регионалните дирекции по горите на територията на цялата страна.

В рамките на един ден, регионалните горските структури и екипите на ИАГ са проверили над 450 обекта за добив на дървесина и 15 склада за съхранение, преработка и търговия с дървесина. Съставени са 38 акта за констатирани нарушения на Закона за горите и 75 констативни протокола, с които са дадени разпореждания за предприемане на последващи действия.

сеч, сечище, нерегламентирано, ИАГ

Сред най-честите нарушения, които горските служители констатират в обектите за добив са сеч на немаркирани дървета, изграждане на нерегламентирани извозни пътища, добив на непредвидени за сеч дървесни видове.

По време на инспекцията, горските инспектори са задържали едно моторно превозно средство, натоварено с немаркирана дървесина, без превозен билет.

Извършването на проверки на територията на цялата страна продължава.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама