Холандски готвач се кани да създаде франчайз биоресторанти в България

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

1 млн. евро е инвестирал в биоресторанти и собствени градини Ерик ван Велувен, но днес печалбата му е 20%

Холандският готвач Ерик ван Велувен се кани да създаде франчайз верига от биоресторанти в България. Той сподели идеята си пред Агрозона по време на демонстрация на здравословни ястия в Червената къща в столицата. Събитието е част от Дни на кулинарията с био- и местни продукти от Източните Родопи, които се провеждат на 7, 8 и 9 юни в София и в с. Горно поле, Община Маджарово по българо – холандския проект Новото тракийско злато и подкрепата на Холандското посолство. Ерик ван Велувен е собственик на фирма с ресторанти за здравословно хранене и работи със зеленчуци и подправки, произведени в собствените му градини. Близо 1 млн. евро са били необходими, за да стартира бизнеса си преди години, но днес печалбата му е 20%. Имам реалната възможност в селата около София да направя такъв ресторант, а защо не и да създам франчайз верига, обясни готвачът. Според него бизнесът с биопродукти има голямо бъдеще, а според експерти франчайзът е една от печелившите анткризисни мерки.

Светлана Трифоновска

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама