Фестивал на сармата и кюфтето в Генерал Тошево

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Със специалното участие на български майстор готвач

Навръх празника на града, на 8 ноември, вчера за трета поредна година се проведе Фестивалът на сармата и кюфтето в Генерал Тошево. Специален гост за събитието бе е популярният български готвач – Ути Бъчваров. Той, заедно с помощта на жителите на града, се опитаха отново да поставят рекорд за максимален брой навити сарми.

Ароматните ухания на току-що приготвените сарми бяха допълнени от музикалната и танцувална програма. Проведе се и конкурс за най-вкусно и пищно аранжирано плато, което задължително трябва да включва емблематичните за сезона ястия – сарми, кюфтета и руска салата.

С много настроение, вкусна храна и огнени напитки посрещат всяка година генералтошевци всички гости и жители на града по случай празника си. За трета година техен основен помощник в приготвянето на блюдата беше Ути Бъчваров, според когото въпреки че за всеки мъж най-вкусната сарма е тази на мама, тошевските се славят в цяла България като истински кулинарен шедьовър.

Кметът на Община Генерал Тошево и организатор на събитието Валентин Димитров също не пропусна да похвали сармите на своята майка.

Сармите бяха завити от сръчните ръце на доброволците, които се трудиха с часове под жаркото, макар и ноемврийско слънце. Според тошевци и гостите от околните градове този празник винаги носи настроение и усмивки за всички.

А съвета на майсторките на сарми от Тошево е, когато ги варите, към водата да прибавите и малко зелев сок и разбира се, да внимавате да не станат прекалено солени, предаде БНР.

Снимка: БНР

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама