Емил Елмазов: Българинът е забравил да консумира жива храна

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Българинът е болен и нещастен, защото е загърбил живата храна, коментира известният природен лечител Емил Елмазов, председател на Съюза на билкарите и производителите на живи храни. Той бе специален гост в билковата лечебница на Карвинг фестивала „Лясковец – пъстра столица на зеленчуците и гурбетчийското градинарство”. Елмазов изрази тезата си, че днешните домакинствата са се освободили от много задължения по приготвянето на храната като варене, замесване на тесто, приготвяне на натурален сок и чай, а домакините са станали почетни членове на „отровните храмове”, които спестяват време. Онези лъскави и красиви опаковки съдържат страшни неща, допълни още Елмазов. Това са денатурализирани храни, които разболяват и убиват. Те са направени с огъня на смъртта – неистински и приготвени на повече от 37 градуса. Част от хранителната промишленост е свързана с фармацевтиката, каза още лечителят. Според него, след оръжията и лекарствата, храните са другия механизъм за въздействие върху големи групи от хора. Със съжаление шефът на билкарите коментира, че страната ни се използва за порта на некачествени храни. Като пример даде внесеното в периода 2004 -2008 г. китайско заешко месо от 200 млн.тона., тръгнало към Европа. Само за 14 дни зайците са родени, отгледани и заклани, защото са натъпкани с изкуствени храни за бърз растеж, а месото им е гумено.

Всички присъстващи на събитието имаха възможността да опитат кълнове от слънчоглед и лимец – най-древната и полезна пшеница на човечеството. Елмазов е и производител на лимец. Започнал е със шепа семена, които открил в Родопите, а днес го отглежда в резерват „Билкария” в Балкана около Габрово. Лечителят добави, че според археолозите най-старите датирани зърна лимец, намирани по нашите земи са на 17 000 години, но според древните писания, изконната пшеница се е появила преди около 250 000 години.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама