Елитни готвачи в борба за престижни отличия на ИЕЦ

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Телешко месо с изключителни вкусови и хранителни качества бе представено от американската посланичка в края на юни пред ресторантьорския и хотелиерски бизнес в България. Тогава нейно превъзходителство посланик Марси Рийс обясни пред Агрозона, че животните, които дават това месо, са отглеждани по спец начин пасищно, а през последните дни от живота си се хранят с царевица.

Ценителите на крехкото телешко месо могат да се насладят на пържола от 20 лв. в ресторант, а в момента в магазини МЕТRО месото струва над 80 лв. за килограм. Това разказа пред Агрозона Борислав Недков, заместник-главен готвач в МЕТRO Академия.

Паралелно с изложението вчера се проведе и кръг от класиране за световноизвестното елитно кулинарно състезание Bocuse d’Or. Целта на класирането е да се определи отборът, който ще представи България на престижното международно състезание. Общо три отбора от по трима участници се състезаваха за първото място. Състезанието е възможност за младите готвачи до 21 г. да покажат уменията си и да наберат ценен опит в елитното готварство.

„Най-важната подправка в едно ястие е страстта към готвенето”, убеден е Борислав. Според него майсторството в готвенето идва и с уважението към клиента, което се предава върху храната.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА