Елитни готвачи в борба за престижни отличия на ИЕЦ

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Телешко месо с изключителни вкусови и хранителни качества бе представено от американската посланичка в края на юни пред ресторантьорския и хотелиерски бизнес в България. Тогава нейно превъзходителство посланик Марси Рийс обясни пред Агрозона, че животните, които дават това месо, са отглеждани по спец начин пасищно, а през последните дни от живота си се хранят с царевица.

Ценителите на крехкото телешко месо могат да се насладят на пържола от 20 лв. в ресторант, а в момента в магазини МЕТRО месото струва над 80 лв. за килограм. Това разказа пред Агрозона Борислав Недков, заместник-главен готвач в МЕТRO Академия.

Паралелно с изложението вчера се проведе и кръг от класиране за световноизвестното елитно кулинарно състезание Bocuse d’Or. Целта на класирането е да се определи отборът, който ще представи България на престижното международно състезание. Общо три отбора от по трима участници се състезаваха за първото място. Състезанието е възможност за младите готвачи до 21 г. да покажат уменията си и да наберат ценен опит в елитното готварство.

„Най-важната подправка в едно ястие е страстта към готвенето”, убеден е Борислав. Според него майсторството в готвенето идва и с уважението към клиента, което се предава върху храната.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама