Експерти: Здравните рискове от преработени месни храни зависят от приеманото количество

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Саламите и шунката не причиняват рак, всичко е въпрос на доза, коментираха експерти пред Нова телевизия по повод анализи на Световната здравна организация за рисковете, свързани с преработените месни храни, предава “Крос”.

По думите на диетолога проф. Донка Байкова риск крие количество от 160 грама дневно колбаси. Експертът посочва, че препоръките на специалистите са, че е фиксирано количество от 160 грама седмично колбаси, които не биха довели до здравословни проблеми.

“При храните е въпрос на доза. Същото като при лекарствата”, коментира и собственикът на фирма за производство на колбаси Кирил Вътев. Той даде пример с пчелния мед, за чиято полезност никой няма съмнения, но ако един буркан мед бъде изяден наведнъж, човек получава гликолитичен шок и търси лекарска помощ.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама