Днес съобщават резултатите от проекта „Запазване и възстановяване на дъбовите хабитати по Черноморието”

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Днес в София се провежда Финален информационен семинар по проект „Запазване и възстановяване на дъбовите хабитати по Черноморието”, предаде сайтът clubpredpriemach. Целта на семинара е да се запознаят участниците с  постигнатите резултати  по проекта, да се проведат дискусии и обсъдят различни гледни точки относно запазването и възстановяването на дъбовите хабитати по българското Черноморие. Срещата беше открита от инж. Калинка Тодорова, директор на ДЛС Балчик – основен партньор по проекта, по който работят още ДЛС – Несебър, Опитната станция по дъбовите гори – Бургас и Изпълнителната агенция по горите. Начинанието има за цел запазване и възстановяване на дъбовите гори в страната ни. Проектът, финансиран с европейско участие, се изпълнява в емблематични и защитени територии – долината на река Батова и Емине – Иракли.

Пред участниците в срещата инж. Ганчо Ников, заместник директор на балчишкото стопанство отчете успешно изпълнение на първия проект в България, изпълняван по програма Лайф на ЕК от държавно ловно стопанство. Резултатът са над 400 хил. дъбови фиданки, залесени на площ от 1150 дка. Пред форума беше представен и новият програмен период 2014-2020 г. от инж. д-р Любо Тричков, директор на дирекция “Проекти и международни дейности” в Изпълнителната агенция по горите. На финалната среща за обмен на информация по проект „Запазване  и възстановяване на дъбовите хабитати по Черноморието“ присъстваха учени от БАН и Лесотехническия университет, горски работници  и специалисти от цялата страна.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама