През последните няколко години хранителният бранш е започнал да предлага много по-качествени хранителни продукти. Това съобщи директорът на дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински в ефира на радио „Фокус”. Той похвали собствениците на заведения за това че все по-стриктното спазват на Закона за храните. „Браншът доста напредна по отношение на безопасност и качество на храните. За това говори самият факт, че броят на актове, броят на предписания, броят килограми бракувана и унищожена продукция през последните две-три години като че ли периодично намаляваше”, обясни д-р Кулински. Той съобщи още, че БАБХ започва масови проверки на заведенията в началото на летния сезон. Обект на проверяване ще бъдат магазините, ресторантите, кафенетата и временните обекти за бързи закуски и сладолед. Ще бъдат разкрити и приемни, където туристите ще могат да подават сигнали за нарушения.
Д-р Любомир Кулински: Хранителният бранш е започнал да предлага много по-качествени хранителни продукти

Автор:
Златко Златков
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.