COVID-19 намалява апетита на американците за месо

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Очаква се консумацията на месо да спадне за първи път от 6 години и да остане под миналогодишното ниво до 2025 г.

Смущенията, създадени от COVID-19 на пазара на месо в САЩ, вече се усещаха от потребителите, тъй като цените скочиха неочаквано през последните два месеца. В резултат на това се очаква консумацията на месо да намалее през следващите пет години, се казва в проучване, публикувано от Изследователския институт за продоволствена и земеделска политика на Университета на Мисури. За първи път от 6 години насам се очаква спад на този пазар. Миналата година консумацията на месо в САЩ възлиза на 101 кг на човек и постепенно ще спадне до 97 кг през следващите пет години, според изследователите.

През миналия месец, USDA, прогнозира спад в консумацията на месо от 4% само за тази година. Това означава спад на 210 000 тона месо на американския пазар. Подобно въздействие ще укроти цените на едро, като се очаква пилешкото месо да поевтинее с 15%, свинското с 10% и говеждото месо с 3% поради намаленото търсене.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама