Българската баница грабна приза за най-добро тестено изделие в света

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Международно признание за българската кухня

Българската баница е най-доброто тестено изделие в света, обяви кулинарният пътеводител „Тейст Атлас“. След нея в класацията са португалските тарталети и турската баклава, предаде бТВ.

„Баницата е традиционно българско ястие, което се приготвя чрез напластяване на листове от фино тесто със смес от яйца, кисело мляко и бели сирена“, пише изданието и допълва, че понякога се поставят късметчета, монети или хартийки с желания.

В село Баница към рецептата добавят и много любов. „Най-важното е майсторлъкът. Няма нищо по-хубаво на тоя свят от любовта и от баницата. И този, дето е казал, че нашите баници са най-вкусни, не е сбъркал въобще“, казва Върба Ценкова

Филе “Елена” и българският  „Мавруд“ също са подобаващо оценени

Това не е единственото кулинарно признание за страната ни. Същият пътеводител нарежда родното филе „Елена“ на второ място при колбасите и българския „Мавруд“ – на трето място при международните вина. В тези категории изпреварваме държави като Франция, Аржентина, Унгария и Хърватия.

Припомняме също, че преди дни, българската шарена сол също зае първо място в класация на смесените подправки от цял свят, направена от Taste Atlas. В класацията българската шарена сол е получила оценка 4.9 от максимум възможна 5. 


класация, шарена сол, Agrozona.bg

Четете още:

Българската шарена сол първа в класация с подправки от цял свят

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама