Русия очаква ръст в износа на агро стоки с 4,5 млрд. долара

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Износът на руски земеделски продукти през следващите пет години може да достигне стойност от 21,5 млрд. долара, това е заявил агро министърът на Руската федерация Александър Ткачев. По думите му към момента износът на земеделски стоки от държавата се оценява на 17 млрд. долара. Той коментира прогнозирания ръст като добър прогрес и като победа както за институциите, така и за хората, живеещи в селата, съобщава agroinfo.com.

Ткачев отбелязва, че през последните няколко години фермерите са успели да реализират увеличение не само по отношение на стойността на продукцията, но и по отношение на обема й, което е стимулирало износа. Към днешна дата пазарите на страната не се ограничават само до традиционните за Русия Египет, Северна Африка и Турция. Активността по отношение промотирането на растителните масла, зърнената продукция, захарта и животинските продукти са дали резултат и Русия изнася и за Китай, Корея, Индонезия, Япония, Близкия изток и Персийския залив.

Държавата подпомага производството си чрез субсидирани кредити, промотиране на марката “Произведено в Русия” и политика на протекционизъм.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА