Телешко месо с изключителни вкусови и хранителни качества бе представено от американската посланичка в края на юни пред ресторантьорския и хотелиерски бизнес в България. Тогава нейно превъзходителство посланик Марси Рийс обясни пред Агрозона, че животните, които дават това месо, са отглеждани по спец начин пасищно, а през последните дни от живота си се хранят с царевица.
Ценителите на крехкото телешко месо могат да се насладят на пържола от 20 лв. в ресторант, а в момента в магазини МЕТRО месото струва над 80 лв. за килограм. Това разказа пред Агрозона Борислав Недков, заместник-главен готвач в МЕТRO Академия.
Паралелно с изложението вчера се проведе и кръг от класиране за световноизвестното елитно кулинарно състезание Bocuse d’Or. Целта на класирането е да се определи отборът, който ще представи България на престижното международно състезание. Общо три отбора от по трима участници се състезаваха за първото място. Състезанието е възможност за младите готвачи до 21 г. да покажат уменията си и да наберат ценен опит в елитното готварство.
„Най-важната подправка в едно ястие е страстта към готвенето”, убеден е Борислав. Според него майсторството в готвенето идва и с уважението към клиента, което се предава върху храната.