40 фирми показват уникални растения на “Цветна пролет” в Пловдив

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Площите на изложбата са се увеличили с 52%

 

Над 40 фирми в областта на предлагането на посадъчен материал за плодни и декоративни насаждения, зеленчуци и цветя, оборудване и дизайн участват през 2019 г. на изложението „Цветна пролет“ в Международния панаир – Пловдив, съобщават организаторите.

Специализираната изложба стартира днес и ще продължи до 30 март. Площите, на които участниците разполагат своя асортимент, е с 52% по-голям, допълват от Международния панаир.

Сред интересните предложения, които могат да се срещнат на цветния форум, са различни видове овошки – череша, кайсия, слива, праскова. Сортовете, които ще бъдат представени, дават по-големи плодове, което ги прави много подходящи за натурални сокове. Новости ще покажат и от Института по овощарство в града под тепетата, които привличат стопаните с разработки за по-богата и качествена реколта.

Акцент в „Цветна пролет 2019“ е и декоративната растителност. Екзотични цветя, семена и разсади ще позволят на посетителите да се потопят в красивия свят на флората. Уникални екземпляри на палми и магнолии, атрактивно оформени дръвчета ще привличат погледите.

Дизайнът и красивото оформление на градината също ще бъде представено на специализираното изложение. Предлага се богата гама от аксесоари за аранжирането на двора и дома. На „Цветна пролет“ ще могат да се намерят и различни аксесоари, занаятчийски произведения от дърво и керамика, саксии и кашпи с разнообразни форми и цветове, арт предмети, както и полезни идеи за украса за Великден.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements