Десет пъти поскъпват черешите от производителя до пазарите в столицата, показва проверка на в-к “Репортер”. Цената в София е между 5 – 6 лева за килограм, като най-ниска е на Женския пазар, където и предлагането е най-голямо. В същото време прекупвачи взимат плодовете директно от производителите по 50 до 70 стотинки за килограм, разказаха производителите. Представители на италиански фирми обикалят масивите в Сливенско и предлагат по 50 стотинки за килограм, разказа Слави Трифонов, председател на Съюза на градинарите. Кампанията по изкупуването на черешите в Кюстендилско започна при цена 60-70 стотинки за килограм. Тазгодишната реколта се оценява като сравнително добра, а прогнозите са за 500-600 кг. от декар – съобщи проф. Димитър Домозетов, директор на Института по земеделие в Кюстендил.
10 пъти оскъпяване на черешите от производителя до пазарите в София

Автор:
Златко Златков
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.