45% от потребителите в САЩ купуват органична храна веднъж месечно
През последното десетилетие расте популярността на органичните храни. За да провери информираността…
ЕК ще промени правилата за етикетиране на говеждо месо
Европейската комисия обяви търг с цел да се направи това оценка на…
Българското месо стига само за прясна консумация, няма за преработване
Липсва сурово българско месо за преработвателната промишленост. То стига единствено за прясна…
Нови гени, резистентни към антибиотици, откриха в говеждите изпражнения
Изпражненията на говедата, използвани за подхранване на почвата, съдържат гени, които са…
По-малко хляб и повече месо, риба и зеленчуци сме консумирали през 2013...
През миналата година е спаднало потреблението на хляб и тестени изделия с…
40 млн. лв първи транш за хуманно отглеждане на свине и птици
Земеделските производители, които поемат 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или…
Птиците – с дял 80% от световното животновъдство
Птиците държат дял от 80% от животните, отглеждани в цял свят. Това…
Черно море става мъртво
Скумрия вече няма, запасите от цаца, кефал, лефер и паламуд намаляват, сочат…
Спад в производството на фуражи в ЕС през 2014 г.
Производството на фуражи в Европейския съюз ще спадне с около 1% през…
Заловен е 200 кг калкан без документи за произход
Нарушител, превозващ калкан без документи за произход, е заловен във Варна като…
Полша и ЕК се споразумяха за схемата за компенсация за африканска треска...
Полша и Европейската комисия (ЕК) постигнаха съгласие за мерките, с които полските…
Дания увеличава производството си на прасета за износ през 2014 г.
Дания има амбицията да увеличи количеството свине, което фермерите ще отгледат за…