Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Износът на руско зърно от началото на сезона надхвърли 10 млн. тона

От началото на стопанската година, експортът на руско зърно е надхвърлил 10

Царевицата поевтиня с 10 лв. за седмица

Царевицата поевтиня с 10 лв. на седмична база, показват оперативни данни на

Леко поскъпване при царевицата и рапицата на седмична база

Царевицата и рапицата с леко поскъпване на седмична база. Към 9 август

400 хил. тона българска царевица употребена у нас за година

Oбщото предлагано количество на царевица в страната за реколтната 2016/2017 г. е

USDA намали прогнозата за производството от царевица в ЕС през 2017/18

Производството на царевица през 2017/18 в Европейския съюз се очаква да бъде

ЕК вдига митата за внос на царевица, сорго и ръж

От днес стойността на митото за внос на царевица, сорго и ръж

Площите от фуражен грах и силажна царевица с 200 % ръст

Голямо увеличение се наблюдава при реколтираните площи на определени култури в страната.

Пшеницата и царевицата леко поевтиняват

Средната изкупна цена на хлебната пшеница у нас се понижи през изминалата

Царевицата в САЩ с влошено качество

Насажденията от царевица в САЩ са с по-лошо качество в сравнение с