Вижте най-екзотичните храни на Зелена седмица 2020

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Изложението Зелена седмица в Берлин събира държави от целия свят, които излагат хранителни продукти, за които понякога е дори трудно да си представим, че съществуват. И тази година не направи изключение. Вижте някои от най-екзотичните храни, които бяха представени по време на 85-тото издание на изложението.

 Сирене от бадеми

Веганските продукти са най-новата тенденция. На изложението можеха да се видят алтернативи на сирене, като в случая то е приготвено от бадеми. Сиренето има много приложения, включително като намазване на хляб, като заместител на крема сирене или за заливане. Произвежда се предимно с помощта на бадеми, кокосово масло, подправки и брашно от рожков и без никакво соево или палмово масло.

Безалкохолна напитка, приготвена от люспи от какао на зърна

 Газирано и с нотка на киселост описва тази безалкохолна напитка, приготвена от какао и продавана под името „Pelure de Cacao“. Произвежда се от инфузия на какаови люспи, които се получават от Кот д’Ивоар. „Люспите на какаовите зърна съдържат безброй хранителни вещества и по-малко мазнини от самия боб“. Тази нискокалорична и устойчива търговска напитка не съдържа кофеин и скоро ще бъде в магазините.

Мали: Естествената жизненост с листа моринга

За малките и средните производители от Африка Зелената седмица привлича голям брой посетители и потенциални купувачи на техните продукти. Това е отлична възможност за стимулиране на икономическото развитие на тези страни. Малийските производители например са донесли прах, приготвен от листата на моринга, който може да се смесва с много видове ястия или да се пие като чай. Съдържанието му на калций е 17 пъти по-високо от това на млякото и съдържа десет пъти повече витамин А в сравнение с морковите.

Още интересни храни и продукти може да видите в мартенския брой на списание “Агрозона”. 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама