Ветеринари информират стопаните в Хасковска област за болестите по животните

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

От днес започват информационните срещи по селата от Хасковска област във връзка с превенцията срещу чума по дребните преживни животни и африканска чума по свинете. Те се организират съвместно от областния управител на Хасково, ОДБХ Хасково и Българския ветеринарен съюз.

Първата среща с животвъди ще бъде днес в харманлийското село Българин. В нея ще участват фермерите от Българин и близките села, както и държавните и частнопрактикуващи лекари, представители на БАБХ и зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

“Чрез епизоотичните комисии вече сме задействали всички институции, но конкретни превантивни мерки трябва да вземат най-вече фермерите. Затова предприемаме тази директни срещи, защото държим да отидем при всеки животновъд и да му обясним защо трябва да бъде изключително отговорен.”, заяви областният управител Станислав Дечев, цитиран от пресцентъра на областната администрация.

След село Българин е предвиден разговор със стопаните от село Иваново, община Харманли, а утре в графика е посещението в село Студена, община Свиленград.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама