В Беларус създадоха месен сладолед

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Както казват разработчиците, десертът е подходящ за лека закуска

„Иновационният месен сладолед се явява балансиран продукт благодарение на наличието в състава му на висококачествена месна суровина и други пълноценни съставки. Голямо преимущество на разработения месен сладолед се явява отсъствието в състава му на захар”, разказва пред Sputnik.by научният сътрудник в отдела за технология на месните продукти Ирина Калтович.

Създателите на необичайния сладолед се надяват, че той ще се хареса на децата и на младежите, които, хапвайки „десерта”, ще могат да попълнят потребностите на организма си от незаменими съставки, които се съдържат в месото.

Главният специалист на лабораторията по оборудване и технологии на млечното и консервно производство Григорий Пинчук предупреждава, че трябва да бъдете готови, за да възприемете новия иновационен продукт.

„Не всичко ново може да се сравни с някакъв традиционен продукт. Но даденият продукт има право на съществуване. Разбира се, съвършенството няма предел и той може да се доработва с различни вкусове”, казва още Пинчук.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама