Три вида пататник показват на съботния фермерски пазар

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Традициите на родопската кухня ще бъдат акцент в поредното издание на фермерския пазар „Пендара“, който се провежда всяка събота на Женския пазар в столицата. Майстори на кухнята ще покажат как се приготвя най-известното ястие на Родопите – пататника по три начина – както го правят в с. Широка лъка – на тиган, в с. Триград – в тавичка и в гр. Смолян – с точени кори.

Специален гост на събитието ще бъде и гайдарят Светльо Жилев, който ще радва гостите с ритмите на родопската гайда.

Сред интересните предложения на тазседмичния фермерски пазар ще е и вълшебното желе от касис на ферма „Венец“ с 55% плод, отгледан съгласно биопринципите в пермакултурните им градини, захар – и нищо друго.

В събота на фермерски пазар „Пендара“ ще има и сушени плодове, сокове, сиропи, лютеница и други, както традиционните продукти за сезона.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама