Сливите не са за смет, когато превръщаш недостатъците на родното село в предимство

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

„Сливи, но не за смет“ е мотото, под което протича днес фермерският пазар пред Министерството на земеделието, храните и горите. С настъпването на есента, започна и сезона на сливите и нямаше как аромата на плода да не се усети и на днешния фермерски пазар. Всяка сряда, от 10ч. до 18 ч. можем да открием там различни и уникално вкусни продукти от български производители. Разглеждайки всичко наоколо, точно в средата на пазарчето се натъкваме на един млад земеделски производител.

Мотивация за успех

Специален гост за събитието е Петър Петров от град Бяла, Русенска област Посреща ни на неговата маса с усмивка и набързо ни разказва за пътя, по който е минал, за да се срещнем днес на пазара в София. Занимава се със земеделие от 8 години. Започва това начинание млад и амбициран. Превръща недостатъка на селото, а именно липсата на големи възможности за професионално развитие, в предимство. Намира начин да остане на родното си място и същевременно да изкарва достатъчно средства, за да се издържа. За тази цел обаче е необходимо на прекара известно време в чужбина, където успява да задели сума пари. Прибирайки се в България, закупува няколко имота в съседство. И от там започва неговата история като земеделски производител. Основно той продава зеленчуци в района на Русе, но от година може да го срещнете и на фермерския пазар в София.

Вкусна дегустация

На неговата маса днес можеше да видим хубави, розови домати на цена от 2.50 лв., ябълки по 2.50 лв. и сладки сливи за 2 лева килограм. Освен това, той се беше погрижил да остави подноси с нарязани плодове, пресни и леко изсушени, така че всеки от купувачите да може да се спре и да опита, преди да реши да закупи от неговото производство. Пред нас той сподели също, че започвайки начинанието си преди време е работил по евро проекти, но към момента успява сам да финансира начинанието си. Да работиш като земеделски производител не е най-лесната професия. Но Петър ни показва, че когато човек има амбиция и желание, може да постигне всичко, където и да се намира. Затова ние му пожелаваме  успех и още много нови покорени върхове в личен и професионален план!

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама