Руска салата по „български“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Руската салата е уникална комбинация между няколко основни продукта и майонеза. Историята на приготвяне на това блюдо обаче не води корените си от Русия, а от Франция, където тя бива приготвяна от Люсиен Оливие. В България обаче любимата на много поколения „руска“ салата се прави по български вкус, като й се добавят традиционни за нас продукти. Ето как лесно да я поднесете на масата:

 

Необходими продукти:

400 г картофи, 150 г грах, 150 г моркови, 400 г колбас, 5 бр яйца, 150 г майонеза, 400 г кисели краставички

 

Как да я приготвите:

За да приготвите вкусната руска салата, трябва да сварите картофите и морковите. Можете да използвате и моркови от туршия, ако държите киселият вкус да преобладава. След като охладите картофите и морковите, можете да ги нарежете на ситно. Използвайте консервиран грах, който предварително трябва да отцедите. Нарежете на ситно киселите краставички, както и колбаса по избор. Сварете яйцата, а след това можете да ги наситните, като оставите едно за украса. Всички необходими продукти трябва да се сложат в купа, като към тях се добави и майонезата. Разбъркайте добре и оставете в хладилника да се охлади. Украсете с последното сварено яйце по ваш вкус.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама