Бутикови изби, нови винени проекти и традиционни производители на “Винария 2025”

Мариана Климентиева
Мариана Климентиева
3 Минути

От 18 до 22 февруари престижният форум ще начертае тенденции в индустрията

Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2025“ ще събере водещи производители, иноватори и експерти между 18 и 22 февруари 2025 г. в Международен панаир Пловдив. 32-рото издание на престижния форум обещава впечатляващо участие на бутиковите изби, новите винени проекти и традиционните производители. Те ще представят  подбрани  селекции от вина и колекции от висококачествени напитки.

През последните години бутиковите винарни се утвърдиха като значим фактор в индустрията. Те съчетават ръчен труд, страст и иновации, за да предложат автентични вина с изразен характер. В рамките на „Винария 2025“ тези малки, но забележителни производители ще покажат лимитирани серии вина, произведени с внимание към всеки детайл – от подбора на лозята до бутилирането. Очаква се силно присъствие на утвърдени български изби, които отглеждат местни сортове като Мавруд, Рубин, Широка мелнишка лоза, но експериментират и с редки, възродени за страната ни разновидности.

„Винария 2025“ ще бъде сцена за амбициозни български и чуждестранни брандове, чийто идеи и концепции за първи път ще бъдат демонстрирани на българската аудитория.

Винопроизводители от Италия, Гърция, Испания ще направят премиерите на най-добрите си селекции именно в Пловдивския панаир.

Посетителите ще имат възможност да опитат вина от органично грозде, натурални плодови колекции и новаторски блендове, които все повече набират популярност сред ценителите. За първи път у нас италиански производител ще представи 100% портокалово вино, което покори средиземноморските ценители. В рамките на форума ще се проведат майсторски класове, дегустации на наградените продукти и презентации на премиум вина и високоалкохолни напитки. Сред най-очакваните моменти на изложението ще бъдат Международните дегустации и Конкурсът „Златен ритон“ за най-добрите вина и спиртни напитки.

На изложението посетителите ще имат възможност не само да открият нови вкусове, но и да се запознаят с техника, машини и материали за винопроизводството. Те ще бъдат експонирани в технологичната зона – Палата 11, на панаирното градче. Професионалистите в сектора ще намерят най-новите технологии за лозаро-винарство и модерно оборудване от водещи европейски производители. Изложението ще предостави възможност за създаване на нови партньорства, сключване на търговски сделки и обмяна на опит между професионалистите в индустрията.

И тази година  „Градът на виното и деликатесите“ в Палата 8 ще предложи на посетителите незабравимо винено изживяване, допълнено от изискани гурме изкушения. Съчетавайки традиция, иновация и страст към виното, „Винария 2025“ обещава да бъде събитието, което ще зададе тенденциите за предстоящата година.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Мариана Климентиева е магистър по „Журналистика“ в Софийски университет "Климент Охридски". Кариерата ѝ започва през 2004 г. Работила е за водещи печатни и онлайн издания, сред които в."Телеграф", в."Монитор", stolica.bg, economic.bg. Специализира в ресори като земеделие, икономика и актуални новини, като се стреми винаги да поднася задълбочена и обективна информация. В Аgrozona приоритет са й теми, свързани със съвременните тенденции в земеделието, устойчиво развитие, иновации в аграрните технологии и европейски политики за селските райони.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама