Отварят млечната кухня в Русе, няма салмонелна бактерия

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

От 3 юли Областна агенция по безопасност на храните в Русе е разрешила приготвянето на храна в Детска млечна кухня, която беше затворена заради опасност от взрив на салмонела. Всички детски ясли в града ще имат доставки.

Служителката от яслата, с положителен резултат за салмонелна бактерия, е отстранена от работа. След лечение и изследване с отрицателен резултат за Салмонела, ще бъде възстановена на работа.

Резултатите от изпитваните проби на готова храна, работни повърхности, производствена среда и ръце на персонала от Детска млечна кухня (ДМК), са получени вчера от Изпитвателно диагностична лаборатория – гр. Варна. Пробите са без отклонения от референтните стойности и отрицателни за наличие на салмонелна бактерия. Отрицателни са и резултатите за салмонелна бактерия на персонала на млечната кухня.

Освен служителката и няколко деца, носители на заболяването, временно няма да посещават яслата. Двете деца със салмонелоза, които бяха хоспитализирани, вече са изписани и са в добро състояние.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама