Оптимизират товаренето на жито на пристанище Варна

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Международен конкурс за изработване на цялостна визия за социализацията на зоната около морска гара Варна ще бъде обявен наесен. Целта е процесът на товарене на жито на пристанището да стане по-рентабилно. В момента суровината се осъществява в централната част на града, което е нерентабилно икономически и носи загуби за милиони левове заради щетите, които се нанасят върху пътната инфраструктура, запрашаването и километричните задръствания.

Очаква се заданието да бъде възложено съвместно от общината и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, съобщи кметът на Варна Иван Портних цитиран от topnovini.bg. По думите му така ще бъде направена поредна стъпка за повишаване на привлекателността на Варна за туристи, които идват по море. „Помните какво имаше преди в тази зона. Имаше едни тенекиени бараки, едни катакомби и лабиринти, които, като спре круизен кораб, отвисоко хората от луксозните си каюти виждаха едно безумие отдолу, които по никакъв начин не ги мотивираше да слязат, защото си мислят, че целият ни град е такъв”, коментира Портних.

Подобен процес на социализиране на старите пристанища е факт в редица морски градове по света.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА