Обучават микрофермери на занаятчийско консервиране

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Лютеницата и сладката по стара семейна или занаятчийска рецепта са толкова вкусни и търсени, но как да регистрирате официалното им производство, като се произвеждат няколко пъти годишно в бутикови количества? Това е един от въпросите, на които дребни фермери ще намерят отговор по време на специалното обучение, организирано от фондация „ЛокалФууд“. Лектор на срещата ще бъде инж. Валери Славов, експерт по безопасност и качество на храните, както и вътрешен одитор на фермерски пазар „Пендара“, който се провежда всяка събота на Женския пазар в столицата. Той ще обясни как стопаните, които имат интерес, да регистрират малка производствена работилничка за консервиране на малки количества земеделска продукция – собствено производство или от малки местни ферми.

Във втората част на обучението ще се включи малката семейна ферма “Том Консерв” от гр. Пловдив, която произвежда малки количества зеленчукови и плодови консерви. От тях фермерите ще почерпят директен опит за стартиране на производство и и стъпване на пазара.

Обучението ще се проведе в Галерия “Сердика” на Женски пазар в София от 17:30 до 19:00 часа на 9 ноември.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама