Обединението в земеделието – фокусът на “Агрозона” през март

Георги Узунов
Георги Узунов
3 Минути

Групите и организации на производители са фокуса на новия брой на списание “Агрозона”, който вече излезе от печат. В темата ни през март ще откриете полезни материали като: “Какви са възможностите за финансиране на организации” и “Фермерите да израснат и да се обединят в групи на производители”. Четете още: “Остарялата законова база и липсата на подпомагане пречат на кооперирането у нас”, “Сектор “Плодове и зеленчуци” с най-много обединения на производители”, “Успех с цената на много труд и една “Розова мечта” и “2018 е година на сдружаването”.

В мартенското издание ще откриете обобщение на най-важните моменти от Шестата Национална среща на земеделските производители. Събрахме и част от важните моменти по време на срещата в текстовете: Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ: “Когато работим заедно, респектът към бранша е много по-голям”, Живко Живков, изпълнителен директор на ДФЗ: “С ИСУН приемът става по-прозрачен”, Фил Фоган, еврокомисар по земеделие: “Ще има пакет от мерки за младите фермери в ОСП 2020”. Ключов за фермерите е и моментът, че грешка в задължителните изисквания и документи е условие за отказ на проект (стр.10), както и че фермерите ще имат 13.5 млн. лв принос за борбата с градушките през 2019 г. (стр.11)

АгрозонаЕксклузивни интервюта за “Агрозона” дадоха Чеслав Адам Шекерски, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП, и Михаил Думитру, зам.-директор на Генерална дирекция АГРИ към Европейската комисия. Не пропускайте да прочетете какво казаха те в текстовете: “Субсидиите може да се увеличат в страните, където са най-ниски” и “Новата ОСП ще се основава на резултатите”.

“Агрозона” пътува до Дортмунд и Залцбург за най-големите ловни изложения в Европа. Представянето на България и на двете събития беше най-силното до момента, а щандът на страната ни и в двата европейски града събра хиляди ловци, които имат интерес да дойдат на ловен туризъм у нас. Всичко най-важно – четете в списанието.

В рубриката на експертите от “Агробизнес Консултинг” представяме всичко най-важно за новата държавна помощ за хуманно отношение към птиците.

На страниците “Моят бизнес” разказваме историята на младия пчелар Георги Земярски, който освен че отглежда пчели, се интересува от земеделие и животновъдство.

Анализът на броя е посветен на цените и пазарите на мляко, а за разведряване предлагаме разходка до Люксембург.

 

 

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements