Най-новите изисквания към производителите на храни и напитки обсъждат на форум в София

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Актуалните проблеми, свързани с най-новите изисквания към хранително-вкусовата промишленост ще бъдат във фокуса на симпозиум, организиран от Съюза по хранителна промишленост на тема ”Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки”.

Форумът ще е с международно участие и ще се състои на 12 и 13 октомври 2017 г. в Дома на науката и техниката в София. В първия ден лектор от Дирекция „Граничен контрол” на БАБХ ще обясни какви са изискванията при вноса и освобождаването на хранителни добавки и добавки в храни в България. Проф. Йордан Гогов ще говори за нормативните изисквания енергийната стойност на храните. Ще бъдат обсъдени новите законови аспекти при етикетиране на храни.

На следващия ден, 13 октомври,  лектори от БАБХ и МЗХГ ще обяснят как да защитим системата си за самоконтрол пред контролните органи, ще обърнат внимание на най-актуалното за новия Закон за храните. Ще има възможност да бъдат поставени въпроси към поканените лектори – проф.д-р Веселка Дулева, проф. д-р Йордан Гогов, експерти от  БАБХ , МЗХГ, Министерство на здравеопазването и др.

Освен лекции ще има и практически упражнения и дискусия по всички въпроси, вълнуващи производителите от хранителния бранш относно проверка от контролните органи от Българските ведомства и ЕС.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
ЕТИКЕТИ:
Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама