Огромни количества храна биват изхабявани във веригата на доставки между фермите и магазините. За това предупреждава Организацията за прехрана и земеделие на ООН (ФАО). Загубите достигат до 363 милиарда евро, отчасти поради лоша инфраструктура за съхранение в стопанствата.
Най-големите отпадъци могат да се видят в Южна Азия, Северна Америка и Европа. В Южна Азия 21 процента от произведената храна се губи, докато в света тя представлява 14% от цялата храна. Нова Зеландия и Австралия се справят най-добре с проблема, като там загубата е от 5,8%
Най-големите загуби на храни се дължат главно на лошата инфраструктура за съхранение във фермите, според ФАО. През 2030 г. ООН иска наполовина да намали хранителните отпадъци на човек.
СВЪРЗАНИ НОВИНИ