Модерните ферми отварят врати: Странджа Сакар

Проектът CAP Green Zone и АБ Комюникейшънс ЕООД имат удоволствието да Ви поканят за участие във второто събитие от поредицата „Модерните ферми отварят врати“, на което ще ви запознаем отблизо с дейността на Странджа Сакар“ – производител на висококачествено говеждо месо. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2021 (събота), от 12:30 до 17.00 часа.
>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<
>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<
В рамките на отворените врати домакините ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Основен акцент ще бъде представянето на затворения цикъл на производство, станал реалност, благодарение неспирното желание за развитие на създателите на „Странджа Сакар“ и европейското финансиране по ПРСР. „Странджа Сакар“ разполага със собствена ферма, високотехнологичен кланичен пункт, преработвателно предприятие и онлайн магазин, с който достига директно до своите клиенти.
В първата част на програмата домакините ще разкажат за своя над 20-годишен опит в селското стопанство и ще представят на своите гости повече детайли относно чистопородните стада, които отглеждат под строг селекционен контрол (Абърдийн Ангус, Лимузин, Гаскон, Симентал и Галоуей). „Странджа Сакар“ разполага и с над 10 000 дка култивирани и естествени пасища и собствено производство на концентрирани и груби фуражи.
Във втората част на програмата, гостите на събитието ще се запознаят отблизо с иновациите, които се прилагат в преработвателното предприятие, след което ще могат да се разходят из стопанството и да видят екологичните условия, в които се отглеждат животните.
И за финал, сме подготвили обяд с дегустация на висококачественотото говеждо месо, приготвено по специални рецепти, които домакините все още пазят в тайна.
Очакваме ви в землището на Ямболското село Стефан Караджово, което се намира в полите на планините Странджа и Сакар.
Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика. В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.
Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.
Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук
Локация: https://goo.gl/maps/86buPEou9R4jUk1f8
Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg
Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg