Модерните ферми отварят врати: Странджа Сакар

Агрозона
Агрозона
3 Минути

Проектът CAP Green Zone и АБ Комюникейшънс ЕООД имат удоволствието да Ви поканят за участие във второто събитие от поредицата „Модерните ферми отварят врати“, на което ще ви запознаем отблизо с дейността на Странджа Сакар“ – производител на висококачествено говеждо месо. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2021 (събота), от 12:30 до 17.00 часа.

>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<
>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<< 

В рамките на отворените врати домакините ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Основен акцент ще бъде представянето на затворения цикъл на производство, станал реалност, благодарение неспирното желание за развитие на създателите на „Странджа Сакар“ и европейското финансиране по ПРСР. „Странджа Сакар“ разполага със собствена ферма, високотехнологичен кланичен пункт, преработвателно предприятие и онлайн магазин, с който достига директно до своите клиенти.

В първата част на програмата домакините ще разкажат за своя над 20-годишен опит в селското стопанство и ще представят на своите гости повече детайли относно чистопородните стада, които отглеждат под строг селекционен контрол (Абърдийн Ангус, Лимузин, Гаскон, Симентал и Галоуей). „Странджа Сакар“ разполага и с над 10 000 дка култивирани и естествени пасища и собствено производство на концентрирани и груби фуражи.

Във втората част на програмата, гостите на събитието ще се запознаят отблизо с иновациите, които се прилагат в преработвателното предприятие, след което ще могат да се разходят из стопанството и да видят екологичните условия, в които се отглеждат животните.

И за финал, сме подготвили обяд с дегустация на висококачественотото говеждо месо, приготвено по специални рецепти, които домакините все още пазят в тайна.

Очакваме ви в землището на Ямболското село Стефан Караджово, което се намира в полите на планините Странджа и Сакар.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук

Локация: https://goo.gl/maps/86buPEou9R4jUk1f8

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements