Стартира втори прием на проектни предложения за операторите в риболова
Бюджетът от 3,5 млн. лв. е за инвестиции на борда на риболовните…
Сладкият картоф – една алтернативна култура на фона на променящия се климат
Бататът и възможностите за неговото отглеждане у нас Въздействието на изменението на…
Как да разпознаем качественото бяло саламурено сирене?
Сиренето е традиционен млечен продукт с характерен вкус и високи изисквания за…
Копривата – бъдещето на устойчивата мода
Копривата може да бъде заместител на синтетичните влакна и памука, като в…
Румънски десерт триумфира на световната кулинарна сцена
От кухнята до списание Milk Street: Историята на един вкусен успех В…
Млечна вълшебница против кашлица
Вкусно лечение без никакво мъчение Бронхитът е често срещано заболяване, което може…
БАБХ: Как да разпознаем имитиращите продукти, съдържащи в състава си мляко
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) напомня на потребителите как да…
Вкусно с Агрозона: Торта “Шоколадов мус”
В света на кулинарията, където професионализмът често е на преден план, една…
МЗХ предлага да се ограничи водното съдържание в саламуреното сирене
За да се защитят интересите на потребителите, които закупуват такъв продукт, МЗХ…
Калцият в почвата – ново средство за борба с климатичните промени
Без калций почвата и растенията не биха могли да съществуват толкова хармонично…
Нерегламентиран риболов установиха в района на Русе инспектори на ИАРА
Риболовът е извършен чрез резки движения със спинингови рибарски пръчки, оборудвани с…
Джелато дни в рамките на ФУДТЕХ 2025
Изкуството на италианския сладолед завладява Панаира на 18 и 19 февруари Международната…