Губим ли умението да готвим на фона на все по-динамичния живот, който водим? На този въпрос търси отговор проучване, направено от Love Food Hate Waste. Бързината на приготвяне на ястие е определяща за 40% хората, които се залавят да готвят, това става ясно от проучване, цитирано от lovefoodhatewaste.com. 90% от родителите, участвали в запитването, посочват готвенето като едно от основните необходими умения, а 60% от родителите на дете над 3 г. казват, че прекарват по 3 часа или по-малко в приготвяне на храна, заедно със своето дете. Липсата на кулинарни умения у родителите влияе негативно върху здравето на малчуганите, са установили изследователите. Приготвянето на храната у дома освен, че допринася за здравословното хранене на семейството, има позитивен ефект не само върху здравословното състояние на членовете му, но и върху бюджета. Не на последно място – готвенето намалява количеството на хранителните отпадъци. Почти една четвърт от запитаните в изследването обаче са заявили, че не могат да оползотворят останалите продукти в хладилника, без да имат рецепта точно какво ястие да приготвят, какви и колко съставки да сложат.
Готвенето – ключово за здравето на семейството

Автор:
Кирил Александров
Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.