ЕК одобри “Кранска клобаса” за продукт на Словения

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Европейската комисия одобри включването на “Кранска клобаса“ в Европейския регистър на защитените наименования за произход като продукт на Словения. Това е “удар“ за Хърватия, която претендираше, че “Кранският колбас“ е неин продукт, съобщава zemia-news.bg.

 Словенската “Кранска клобаса“ е полутраен топлопушен колбас от мляно свинско месо и мас, подправен с морска сол, лук и черен пипер и опушен на букови дърва. Предпочита се да се консумира затоплен в гореща вода. “Кранска клобаса“ ще бъде добавена в списъка на над 1200 продукта със защитена марка в рамките на ЕС.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама