Добри практики в овощарството показват учените от Кюстендил на 15 март

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

Гостите ще научат тънкостите и техники, свързани с пролетната резитба на плодните дървета

Институт по земеделие – Кюстендил и Националната служба за съвети в земеделието канят на 15 март земеделски стопани от региона на открит ден “Добри практики в овощарството”. Събитието ще започне в 10 часа в института. Програмата, която е подготвена от организаторите предвижда да бъде изнесена лекция на тема “Борба с болести и неприятели по череша, слива и ябълка”. Тя е подготвена от доц. д-р А. Борисова и гл. ас. д-р В. Петрова. За торенето на овощните видове ще говори главен ас. д-р А. Здравкова. Темата “Методи и техники за присаждане при овощните видове е акцент в представянето на доц. д-р Д. Сотиров. Гостите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони  2014-2020 от старши експерт Новакова.

По традиция в градините на института ще бъде направена и демонстративна резитба при овощните видове. Техниките и методите ще бъдат представени от асистент  Симеонова.

За допълнителна информация: тел. 078/524036; 078/551295

e-mail: [email protected]; [email protected]

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама